تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
تعداد بازدید: [totalcount]

با حضور وکیل ایران در دیوان بین المللی لاهه:برگزاری سخنرانی علمی پیرامون رسیدگی به اختلافات مالی ایران و آمریکا در دیوان لاهه

با حضور دکتر محمدمحسن محبی وکیل ایران در دیوان بین المللی لاهه، اختلافات مالی ایران و آمریکا در این دیوان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.در این جلسه سخنرانی که با حضور مسئولین دانشگاه، اساتید، دانشجویان مقاطع دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی حقوق و تعدادی از کارشناسان حقوقی و وکلای دادگستری در سالن اجتماعات واحد تفت برگزار گردید، دکتر محبی استاد حقوق واحد علوم و تحقیقات تهران و و کیل ایران در دیوان بین المللی لاهه پیرامون چگونگی اختلافات مالی ایران و آمریکا و بلوکه شدن بخشی از دارایی های ایران در آمریکا توسط دولت این کشور مطالبی را ایراد نمود.دکتر محبی عنوان نمود:« تعدادی از خانواده های آمریکایی از دولت ایران به علت کشته شدن و آسیب هایی که به اعضا خانواده آنان در برخی از حوادث رسیده و دولت ایران را در بروز این جریانات سهیم دانسته اند و ضمن تغییر قوانین داخلی توسط کنگره آمریکا که به دادگاهای داخلی این کشور صلاحیت ورود به این گونه مناقشات و رسیدگی به آنها را داده است، شکایتی علیه ایران تنظیم و ادعای غرامت نموده اندو بر اساس حکم دادگاه های داخلی آن کشور بخشی از دارایی های ایران توسط دولت آمریکا جهت پرداخت غرامت به این خانواده ها مصادره گردیده است.از این رو دولت ایران بر اساس مفاد پیمان مودت بین دوکشور و مغایرت رفتارهای آمریکا یی ها با این پیمان به دیوان داوری لاهه شکایت نموده  و این دادگاه بر اساس ادله و شواهد و مدارکی که ایران ارائه کرده است در اولین مرحله رسیدگی، عملکرد دادگاه های داخلی و دولت آمریکا را مغایر مفاد عهدنامه  مودت تشخیص داده و مصادره یا بلوکه نمودن بخشی از دارایی های ایران در کشور آمریکا را خلاف مقررات عنوان نموده است.»وی در ادامه اظهار داشت:« اینگونه پرونده ها بسیار پیچیده بوده و برای رسیدگی به آنها مراحلی طولانی را باید سپری نماید که در مرحله اول  رای دادگاه به نفع دولت ایران می باشد.»

دکتر محبی مجموعه قوانین و حقوق بین المللی را اموری چند لایه و در حال تکامل دانست که با قوانین موضوعه داخلی کشورها تفاوت بسیار دارد و متخصصان حقوق بین المللی تلاش فراوان دارند تا این قوانین را شفافتر و دارای قدرت اجرایی لازم نمایند.در پایان این سخنرانی فرصتی برای طرح پرسش های شرکت کنندگان در نظر گرفته شد و به تعدای از این پرسش ها پاسخ داده شد.