تاریخ انتشار: 04 شهریور 1396
فرهاد رهبر در نشست خبری؛

مردم از دانشگاه آزاد انتظار کارآفرینی و اشتغال دارند

اولین نشست مطبوعاتی دکتر فرهاد رهبر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با حضور معاونان و اصحاب رسانه هم‌اکنون در سازمان مرکزی این دانشگاه در حال برگزاری است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر فرهاد رهبر در این نشست گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی خانواده بزرگی است. تا امروز ۵.۵ میلیون نفر از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند.»

او افزود: «همچنین در حال حاضر بیش از ۱.۵ میلیون نفر در دانشگاه آزاد در حال تحصیل‌اند، دانشگاه با ۷ میلیون خانواده در ارتباط است. این دانشگاه مردمی است، مردم در تاسیس مشارکت داشته‌اند و امروز هم در اداره آن سهیم هستند. مردم انتظار دارند که دانشگاه آزاد بخشی از مشکلات را حل کند. در مقطعی دانشگاه مشکل ادامه تحصیل را حل کرد، امروز دیگر مشکل، ادامه تحصیل نیست، بلکه کارآفرینی انتظار مردم است.»

رهبر گفت: «دانشگاه نسل اول به دنبال کادرسازی بود، نسل دوم به دنبال ارتقای علم بود، امروز دانشگاه نسل سوم باید کارآفرین باشد و انتظار مردم اشتغال فارغ‌التحصیلان است. سوال مهم امروز مردم این است که با وجودیکه کشور ثروتمند است چرا مردم فقیر هستند؟ دانشگاه آزاد برای پاسخ به این سوال کمک می‌کند. البته دانشگاه صرفا به دنبال جواب نیست، بلکه به دنبال راهکار عملی است.»

دانشگاه آزاد به دور از سیاسی‌کاری به ماموریت خود عمل می‌کند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «دانشگاه آزاد اسلامی در تولید علم کارهای زیادی انجام داده است، امروز هم دانشگاه آزاد به دنبال تبدیل علم به ثروت است، معاونان دانشگاه در حال برنامه‌ریزی در این زمینه هستند تا چگونه علم به ثروت تبدیل شود. امروز محدودترین سرمایه دنیا سرمایه فیزیکی نیست، بلکه سرمایه انسانی است، کشور ما هم منابع غنی دارد و هم سرمایه انسانی. چیزی که ضعف دارد، مدیریت است، باید بین منابع و سرمایه انسانی ارتباط برقرار کرد.»

او گفت: «مردم امروز از سیاسی‌کاری در نهادها رنج می‌بردند. چپ و راست دنبال منافع قبیله‌ای هستند، البته گاهی خودشان به خودشان ضربه می‌زنند، امروز سیاسی‌کاری به کشور صدمه زده است. اگر از تمام فرصت‌های کشور استفاده شود به نفع همه است، دانشگاه آزاد اسلامی به دور از سیاسی‌کاری ماموریت‌های خود را دنبال می‌کند.»

رهبر از مدیریت‌های قبلی دانشگاه آزاد تشکر کرد و گفت: «امروز ما درختی تحویل گرفته‌ایم که زمان میوه دادن آن است، امروز در دانشگاهی هستیم که با تلاش همه گذشتگان به جایگاه رفیعی رسیده است.»

تلاش دانشگاه آزاد برای افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سوالی درباره شهریه دانشجویان این دانشگاه گفت: «خبر خوش برای دانشجویان، این است که شهریه ثابت تغییر نکرده و فقط شهریه متغیر است که تفاوت‌های نسبت به سال گذشته داشته است. مصوبه‌ای درباره شهریه گروه‌های پزشکی داشتیم که بعدا هم اصلاح شد، شهریه ثابت ورودی‌های جدید پزشکی هم تغییر کرده است. امسال الگویی درست کرده‌ایم که برای برخی رشته‌ها ۵۰ درصد تخفیف شهریه داریم، برای برخی از مناطق محروم تخفیف‌های ویژه شهریه‌ای قایل شده‌ایم. در هر استانی منطقه‌ای مشخص کرده‌ایم تا از تخفیف شهریه ویژه بهره ببرند.»

او به ویژگی‌های سامانه "ایده" دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «در این سامانه ایده‌ها ثبت می‌شود، ایده‌ها برای تجاری‌سازی در صندوقی به همین منظور بررسی می‌شود. بودجه لازم تعیین و تجاری‌سازی انجام می‌شود. ما یک مشکل اساسی داریم و آن اینکه تا به حال ۸۰ درصد درآمد دانشگاه از طریق شهریه تامین می‌شد ولی در سال ۹۶ درآمد غیر‌شهریه‌ای را افزایش می‌دهیم تا در سال ۱۴۰۴ درآمد غیرشهریه‌ای به ۴۰ درصد برسد.»

تقلیل معاونت عمرانی دانشگاه آزاد به اداره کل عمرانی

رهبر درباه ادغام معاونت‌های دانشگاه و ادامه فعالیت مهندس محسن هاشمی گفت: «ساختار اداری دانشگاه افقی است، با هم‌فکری در هیات رئیسه و هیات امناء، ساختار اداری اصلاح می‌شود. امروز ساخت و سازها به حداقل رسیده است، امروز دیگر نیازی به معاونت عمرانی نیست؛ آقای هاشمی هم به این تاکید داشتند و از این به بعد اداره کل عمرانی خواهیم داشت. امروز ساختار اداری پرهزینه داریم که باید هزینه آن را تامین کنیم. همگی به این نتیجه رسیده‌اند که ساختاری کوچک و چابک ایجاد کنیم. از ستاد هم شروع کرده‌ایم، کار ستاد سیاست‌گذاری، هدایت، حمایت و نظارت است؛ این ساختار هم در هیات امنا به تصویب رسیده است. از مهندس هاشمی به عنوان مشاور استفاده خواهیم کرد. البته دغدغه‌های ایشان درباره شهر تهران زیاد است، اگر خودشان تمایل داشته باشند از ایشان استفاده خواهیم کرد. بقیه معاونت‌ها اگر در تغییر ساختار معاونت‌ها حذف شوند به عنوان مشاور از آنها استفاده خواهیم کرد.»