تاریخ انتشار: 15 مهر 1395
در بازدید از واحد تفت؛

دکترمیرزاده رسما رصدخانه دانشگاه آزاد اسلامی تفت را افتتاح کرد

رصدخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت پس از چهار ماه استفاده آزمایشی، صبح امروز با حضور دکتر حمید میرزاده، آیت الله ناصری امام جمعه و مهندس میر‌محمدی استاندار یزد، دکتر معصومه طباطبایی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد و نمایندگان استان یزد در مجلس رسما افتتاح شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی پس از ورود به استان یزد به همراه امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان و استاندار یزد و نیز رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد وارد شهرستان تفت و واحد تفت شد. فرماندار تفت نیز به استقبال رئیس دانشگاه آزاد اسلامی رفت.

میرزاده با حضور برمزار شهدای گمنام این واحد نام و خاطره آنها را گرامی داشت و به مقام شامخ آنها ادای احترام کرد. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه بازدید از واحد تفت، رصدخانه این واحد که از حدود 4 ماه پیش به صورت آزمایشی فعالیت می‌کند را به بهره‌برداری رساند.

رصدخانه واحد تفت دارای زیربنایی به وسعت ۵۰۰ متر در یک طبقه است که در قسمت فوقانی آن گنبدی متحرک با قطر ۷ متر نصب شده که محل استقرار تلکسوپ اصلی رصدخانه است. تلسکوپ اصلی رصدخانه از نوع تمام اتوماتیک دابسونی بوده و قطر آینه‌ای برابر با ۲۵ اینچ دارد. از دیگر تجهیزات این رصدخانه می‌توان به تلسکوپ ۱۰ اینچی دابسونی اسکای وایچر با بزرگنمایی ۴۸ تا ۱۲۰ برابر و ۲ دوربین دو چشمی ۸۰،۲۰ و ۷۰،۷۰ با سه پایه و لیزر سبز برای آموزش اجرام و صور فلکی اشاره کرد. در مجاورت این رصدخانه کتابخانه تخصصی نجوم و هوافضا نیز تاسیس شده که این کتابخانه دارای چندین هزار کتاب تخصصی نشریات و مجلات در زمینه علم نجوم است که توسط «حبیب مهرنیا» به این واحد هدیه شده است. همچنین یک مجموعه رفاهی تفریحی با ظرفیت ۲۰۰ نفر شامل خوابگاه رستوران زمین ورزشی سالن سخنرانی و... در مجاورت این رصدخانه واحد تفت احداث شده است.

محمدرضا جواهری، رئیس واحد تفت در توضیحات کوتاهی ضمن قدردانی از مهرنیا برای اهدای 3000 جلد کتاب تخصصی به کتابخانه این واحد از دکتر میرزاده نیز برای توسعه تحصیلات تکمیلی سپاسگزاری کرد و گفت: «اقتصاد دانش‌بنیان به عنوان زیربنای اقتصاد مقاومتی نیازمند نیروی متخصص با تحصیلات تکمیلی است.»

میرزاده همچنین از آزمایشگاه عمران و زلزله این واحد بازدید کوتاهی داشت.

در این سفر دکتر مرتضی احسانی، معاون اداری و مالی ، دکتر فرهاد حسین زاده لطفی معاون آموزشی، حجت‌الاسلام علی عسکری معاون پارلمانی، مهندس محسن هاشمی معاون عمرانی، دکتر مجتبی علوی فاضل سخنگوی دانشگاه و دکتر فرید ذاکر مشاور اجرایی رئیس دانشگاه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی را همراهی می‌کنند.