به مناسبت هفته پژوهش:برگزاری سخنرانی علمی با موضوع نظم عمومی در قانون اساسی

به مناسبت هفته پژوهش سخنرانی علمی با موضوع  نظم عمومی در قانون اساسی در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی تفت برگزار شد.در این جلسه که با حضور اساتید ودانشجویان رشته حقوق همراه بود، دکتر گرجی از نویسندگان و مدرسان  کتب حقوقی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، نظم عمومی را از ملزومات یک جامعه دانست که با حاکمیت قانون پیوند وسیعی دارد به طوریکه برای برقرای نظم عمومی باید به سمت حاکمیت قانونی تمام عیار حرکت کرد.دکتر گرجی نظم عمومی را امر بسیار بسیار مهمی دانست که جوهره جامعه و حقوق به آن وابسته است یعنی اگر نباشدجامعه وجود ندارد و یا اینکه دوام و قوام ندارد.در این جا گفته می شود که نظم عمومی باعث ایجاد صلح درونی در یک جامعه سیاسی می شود به طوریکه بدون آن جامعه سیاسی قابل تشکیل و بقا نخواهد بود.وی گفت:«نظم عمومی باعث می شود یک جامعه از وضعیت طبیعی عبور کرده و فضایی که در آن آرامش و یک امنیت حداقل مهیا است تشکیل شده و در آن انسان ها از حقوق انسانی بهره مند شوند. قانون خوب، قانون گذاری شایسته،قوه قضائیه و مجریه ایده آل زمانی محقق می شود که نظم عمومی شایسته حاکم باشد.»عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران مولفه های نظم عمومی را آرامش عمومی،امنیت عمومی و بهداشت و نظم عمومی دانست و افزود که در قانون اساسی زیر مجموعه و مولفه های نظم عمومی بصورت مکرر مورد توجه قرار گرفته است.به طور مثال اصل 165 قانون اساسی بیان می کند که کلیه دادرسی ها باید علنی باشد و حضور افراد در جلسات دادرسی بلا مانع می باشد مگر آنکه دادگاه تشخیص دهد که علنی بودن دادرسی منافی نظم یا عفت عمومی نباشد.دکتر گرجی گفت نظم عمومی می تواند خادم حقوق بشر، رفاه، آزادی، دموکراسی و قانون اساسی باشد به شرط آنکه کسانیکه نظم عمومی را پاسبانی می کنند مقتضیات آن را در نظر بگیرند و با صیانت از آن تبدیل به یک ابزار مخرب برای جوانان و مردم نشود و در آن صورت است که نظم عمومی می تواند خادمیت خود را به اجرا درآورد.تقدیر از اعضای هیات رئیسه انجمن علمی حقوق به سبب برگزاری این سخنرانی علمی از برنامه های دیگر این مراسم بود.